Anasayfa / Haberler / 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NÜ KUTLU OLSUN

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NÜ KUTLU OLSUN

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, mesajında şunlara yer verdi: “Yaşamın bir parçası, güzel sanatların hayata yakın en önemlilerinden olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biridir. Bundan hareketle Artvin Belediyesi olarak ilk  Tiyatro ekibimiz Öztürk Serengil Sahnesini kurduk. Tiyatroya verdiğimiz değeri Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahesi Tiyatro Ekibimizle gerek ulusal çaplı tiyatroların oyunlarını Artvinli sanatseverlerle buluşturarak, bu önemli sanatın yaşamasına vesile olmaya çalışıyoruz. Tiyatro; insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine de katkıda bulunur. Gücünü edebiyattan, müzikten ve sesten alan bu güzide sanat dalında en büyük gücü de izleyici sağlar. Tiyatroya seyirci kalmak yerine tiyatro seyircisi olmak, bu sanata ve sanatçılara en büyük destek demektir. Bu vesileyle başta Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi tiyatro ekibimiz olmak üzere bu önemli sanata emek veren ustalarımızın, sanatçılarımızın ve tüm emekçilerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor; sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

MECLİS ÜYELERİMİZ PARTİ GURUP BAŞKANLARI İLE KUDÜS İÇİN ORTAK BASIN AÇIKLAMAMIZ