Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / “26 VİZYON PROJEMİZLE ARTVİN KAZANACAK”

“26 VİZYON PROJEMİZLE ARTVİN KAZANACAK”

Artvin’e Hizmet Yolunda 2’ci yıl ve Artvin Belediyesi 26 Vizyon projesi, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe tarafından Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde halka sunuldu.

Başkan Kocatepe, Artvin Belediyesi olarak 2016 yılında öncelikli olarak uygulamaya koymayı planladıkları 26 projeyi aşamalarıyla birlikte açıkladı.

2015 yılında olduğu gibi 216 yılında da birçok önemli projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Bakan Kocatepe, daha güzel ve yaşanabilir bir Artvin için şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada bütün imkânlarıyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İşte 2016 yılında hayata geçirilecek projeler ve aşamaları;

1- Şehrin girişine Köprübaşına Artvin Giriş Kapısı projesi;

Artvin tarihi dokusuna uygun, modern bir giriş kapısı yapılacak.

2- Mamazimda yolu üzerinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve park projesi;

iki buçuk milyon liraya mal olacak bu yılki en önemli projelerden biri olan Mamazimda yolu üzerinde yürüyüş yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destek ve yardımlarıyla Belediye imkanlarıyla yapılacak.

3- Hapishaneden İskebeye Yol Projesi; toplam uzunluğu 2400 metre olan yolun ilk 800 metrelik kısmı ihale edilmiş olup bu kısmın yol yapım çalışmaları başladı. ikinci kısım projeleri hazırlanmış olup DOKAP’a gönderilmiş olup haziran ayında neticelenecek.

4- hayvan barınağı projesi; 3 bin 500 m2 yüz ölçümüne sahip olacak alanın ihalesi yapıldı. En kısa sürede çalışmalar başlayacak.

5- halit paşa meydan kavşağı projesi; halit paşa meydanı kavşak düzenlemesinde heykel ve döner platform tamamlanmış olup önümüzdeki hafta içerisinde montajı tamamlanacak.

6- Keson kuyularından ana depoya yeni hat projesi; yaklaşık 50 yıllık eski su hattı boruları değiştirilerek 300 m’lik yeni su hattı döşendi bu çalışma ile 39.4’lük kaçak ve kayıp suyun büyük bir kısmı önlenmiş oldu.

7- Otopark ve Merkeze giriş yolu projesi; Ataparkın altına 3 katlı yaklaşık 240 araçlık otopark projesi yapılmış olup İ.B.B İSPARK tarafından gerçekleştirilecek bu yıl ki en önemli projelerin başında gelen bu çalışmamız ile hem otopark sorununu çözmüş olacağız hem de şehrimizin artık bir giriş birde çıkış yolu olacak.

8- İsmet Acar Bulvarı Girişi Düzenleme Projesi; trafiğe açılan İsmet Acar Bulvarı giriş takıyla estetik görünümüne kavuşacak. Tasarım ve projelendirme aşamaları tamamlanıp tedarik ve imalat süreci devam ediyor.

9- Hürriyet caddesi- Kültür Sokağı projesi; 390 metre uzunluğundaki caddenin cephe giydirmesi, altyapı ve yürüyen merdiven çalışmaları devam ediyor.

10- Haypet Yolu Çalışması Projesi; gerekli kamulaştırmalar yapılmış olup çalışmalara yaz ayında başlanacak

11- Gök Orman- Habazoğlu yol yapım projesi; 5 metre genişliğinde ve 160 metre uzunluğunda yapılacak yol için mülkiyet sahipleriyle görüşmeler başladı.

12- Park Projeleri; yeni mahalle engelsiz yaşam parkı projesi bitmiş olup ihale ve yapım sürecine geçildi.

13- Hastane Kavşağı İş Yerleri Projesi; yapılacak olan 4 adet dükkan ile daha düzenli bir hastane girişine sahip olunacak. dükkanların yapımına başlanmış olup mayıs ayında tamamlanacak.

14- Sulama Kanalları Yapım Projesi; dere mahallesi habazoğlu mevkiinde sulama kanalının yapımına devam ediliyor. Balcıoğlu ve çamlık mahallelerinde sulama kanalları tespit edilmiş olup yapımı ve onarımı başlayacak.

15- Kafkasör Yolu 3. Etap Çalışmaları Projesi; 2 km uzunluğunda mevcut yol iyileştirilerek çift şerit yapılacak.

16- TOKİ Projesi; arsa tahsisleri tamamlanmış olup TOKİ ile beraber 500 konutluk proje hayata geçiyor. Bu proje ile dar ve orta gelirli ailelerimiz konut sahibi olacak.

17- Engelsiz Yaşam, Kültür Ve Sanat Merkezi Projesi; engelsiz yaşam, kültür ve sanat merkezimiz çalışmalarına başladı. en kısa zamanda açılışı yapılacak.

18- Şehir Işıklandırma Projesi; tasarım ve elektrik projesi bitmiş olup aydınlatma hesapları yapılıp teknik rapor ve görsel sunum çalışmaları hazırlanıyor.

19- Hal Ve Toptancı Depo Projesi; projenin 27.000 m2 yüz ölçümü taşınmazın tahsisi belediyemize yapılmış olup proje çalışmalarına başlanmıştır.

20- Mezbahane Projesi; yer tahsisi yapılan proje için uluslararası standartlara uygun mezbahane için gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı et ve süt kurumu tarafından bir proje çalışması gerçekleştiriliyor. Bu proje olmazsa alternatif olarak Erzurum’da yaptırdığımız mezbahane yerine konularak hizmete sunulacak.

21- Okul Bahçelerine Sentetik Zemin Projemiz; eğitime destek projelerimiz kapsamında 5 adet okulumuzun bahçeleri düzeltilerek kauçuk zemin yapımına başlandı.

22- Aşevi Projesi; çarşı mahallesi halkevi caddesi üzerinde bulunan sağlık lojmanları için olup tahsis talebinde bulunulmuştur.

23- Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi; tescilli eser olan hamam binasına ait rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri devam etmektedir. Tarihi hamama eklenecek olan üzme havuzu fitness salonu ile sağlıklı yaşam merkezi olarak hizmet verecektir. Projemiz İ.B.B tarafından yürütülüyor.

24- Çoruh Park Projesi; DSİ tarafından tamamlanan projenin nisan ayı sonunda belediyemize devri gerçekleştirilip vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

25- Toplu Taşıma Projesi; nisan ayı içerisinde yıllar sonra belediyemizin 2 adet otobüsü halkımızın hizmetine sunuluyor.

26- Şimşek Mermerden Balık Çiftliğine Alternatif Yol; 3 bin 500 metrelik alternatif yol yapımı dere ıslahı sonrasında 5 metrelik yol 7 metreye çıkarılıp şehir alternatif yoluna kavuşacak.

HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN OTURUM KARARLARI ÖZETİ