Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / “2. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali” sona erdi

“2. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali” sona erdi

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali” gala ve ödül töreniyle sona erdi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen 2. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali” gala ve ödül töreninde konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kent olarak hafta boyunca çok güzel ve anlamlı bir film festivaline ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Festivalle Artvin’in doğasını ve kültürünü sinemayla buluşturup şehrin en iyi şekilde tanıtımını yapmak istediklerini kaydeden Kocatepe, “Eğer bu ülkede doğa filmleri festivalleri yapılacaksa bunun en güzel en doğru yeri Artvin’dir. Artvin doğasıyla, havasıyla, florasıyla, faunasıyla güzellikleriyle ülkemizde bir marka haline gelmiş, dünyada merak edilen iller arasında ilk 100’e giren kenttir” dedi.

Bu festivali geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kocatepe, “İnşallah bundan sonra Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali’nin üçüncüsünü, yirmincisini, otuzuncusunu yaparız. Bu festivali artık 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında yapacağız. Artvin’de uzun metrajlı film çektirmek ve Artvin’i tanıtan bir dizi filmi yaptırmak gibi projelerimizde var. Bu şehir daha güzel sanat etkinliklerine laik.” diye konuştu.

Artvin’in doğal güzelliklerini sinemayla buluşturarak şehrinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlen doğa filmleri festivali etkinlikleri kapsamında “Senin Gözünden Artvin” temasıyla yapılan kısa film yarışmasında dereceye giren takımlara ödülleri verilerek birinci olan filmlerde seyirci ile buluştu.

Jüri üyeliğini İstanbul’dan gelen “Kısa Kafası” adlı sinema ekibin yaptığı yarışmasında “serbest”, “üniversite” ve “lise” kategorilerinde 30 farklı takımın yer aldı.

Yarışmada kategorilerinde birinci olan takımlara 5 bin lira para ödülü verilirken ikinci ve üçüncü olan takımlara da çeşitli hediyeler verildi.

Kentte 6 gün süren festivalde, hafta boyunca “Özgürlüğe Koşmak”, “Not2Bad”, “Trail Dog”, “Dağların Oğlu”, “Tunç Fındık K2 Dağı Tırmanışı” gibi uluslararası film festivallerinde ödül alan doğa filmlerinin gösterimi yapılırken, çektikleri filmlerle değişik platformlarda ödül alan Bakiye Duran ve Bülent Erkan da söyleşileriyle sanatseverlerle buluştu.

Kısa Film Yarışmasında kategori 1.leri:

Serbert kategorisinde Atabarı net ‘Herkesin Bir Artvin’i Var’ filmi ile

Üniversite kategorisinde Varyans ekibi ‘Doğa’ filmi ile

Lise kategorisinde Livart  grubu  ‘Bir Gelen Bir Giden’ filmi ile yarışmayı kazanan ekipler oldu.

Artvin’de Kent Bayramlaşması Yapıldı