Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR

15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR

Artvin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Milli İrada Meydanı’nda toplandı.

Burada yapılan etkinlikler şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehter takımının gösteri sunduğu programın devamında Kuran’ı kerim okundu.

Meydanı dolduran vatandaşlar daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın  15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması”nda ki konuşmasını dev ekranlardan izledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay burada yaptığı konuşmada tarihte yaşanan çok önemli olayların olduğunu ifade ederek, “Malazgirt’te Anadolu’yu vatan yaptık. Çanakkale’de yedi düzele karşı durduk. İstanbul’u fethederken peygamberimizin senasına mazhar olduk. Yokluk içerisinde İstiklal Savaşı’nı kazandık. En son halka içerideki ve dışarıdaki hainlerin bir araya gelmesiyle ülkemize, milletimize yüklenip yok etmek istediği bir vaziyette 15 Temmuz’u yaşadık. Bütün düşmanların ve hainlerin şaşkınlığı içerisinde hep beraber zafere ulaştık” dedi.

15 Temmuzdan ders alınması gerektiğini belirten Doğanay,” 15 Temmuz acı ama 15 Temmuz’dan ders almamak ondan daha acıdır. 15 Temmuz’u bu vesile ile hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız. Her vesileyle inşallah bizden sonraki nesillere de en mükemmel şekilde aktaracağız. Uyumak yok, uyutulmak ta yok. Uyumayacağız ve uyutmayacağız” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe yaptığı konuşmada 15 Temmuzu anmak yerine anmak gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti:

Başkan Kocatepe:” Artvin’imizin güzel insanları Bu Milli İrade Meydanında bizleri bir araya getiren rabbime hamd ediyorum sizlere de hoş geldiniz diyorum. Kardeşlerim 2 sene önce bu Milli İrade Meydanında birlikteydik yine birlikte olmaya devam edeceğiz. O gün burada olmam gerekiyorken il başkanları toplantımız için Ankara’daydık. Bir uçağın insanların yakının geçince insanların nasıl sağa sola kaçıştığını ve herkesin nasıl dua ettiğini, tek gayesinin vatanı savunmak için sokağa çıktıklarını  gördüm. Marketlerde ekmek makarna ve atmlerin önünde kuyruk vardı bir de şu milli irade meydanında toplanan insanlar vardı Rabbime hamdolsun herkes ettiğinin karşılığını birgün görecek kim hangi kuyruktaysa rabbim ona hakketiğini versin.

15 temmuzu anmak yerine anlamak gerek. Kendi ülkesini kendi namunusunu yabancıya peşkeş çekmek için yapılan bir provaksyondur. Zaten darbe başarılı olsaydı tıpkı İrana Humeylinin geldiği Pensilvanya da ki şarlatan gelecek Siyonizmin kucağında bir Türkiye olacaktı. İçeride bir karışıklık çıktığını ülkenin her tarafında polis ve asker birbirine girecek 3’üncü gün NATO artık müdahale etmelidir olacaktı esas oyunda buydu. İnsanımız reisin bir işareti ile sokaklara çıkarak tankın eksozuna çorap tıkadı kimisi uçağa terlik attı. Ayetin dediği gibi attığınıza ben attım vurduğunuza ben vurdum demeyin siz niyet edin rabbim onu denk getirir getirdi de 15 Temmuz gecesi çıktık adam gibi burda durduk mu yoksa ellerimizi ovarak Recep Tayip Erdoğan gidiyor bize gün doğar mı dedik ya da pencerenin arkasında bakıp kapatıp oturduk mu ? O günde bu günde milletinin bekası uğruna canını feda eden etmeye hazır olan başta 251 şehidimiz oldu ve bu şehitlerin 4 tanesi de hemşehrimiz başta onlar olmak üzere bütün şehitlerimize rahtmet diliyorum. Kardeşlerim oyun bitmedi bu mücadele devam edecek millet kendi değerlerine sahip çıktıkları sürece başarılı olamadılar olamayacaklarda. Mesele savunma Milli Birlik olunca her şeyi kenarı koyuyor bunda da milletin zaafını bulmaya çalıştılar. Bu millet cebine bakıyor dediler ve doları artırdılar  ama bunları yemeyeceğiz.  Biz Anadolu insanlarıyız A’sından B’sine siyasi görüşlerimiz farklı olacak ama mesele vatansa 15 Temmuzda olduğu gibi birlik oluyoruz. Burdan onlara diyoruz yenileceksiniz.” diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise yaptığı konuşmada Türk milletinin 1071 yılından beri bu coğrafyada var olmak için büyük bedeller ödediğine değinerek “öle öle kanıyla bu coğrafyada var olduk. Bundan sonrada bu coğrafyada var olmak için büyük bedeller ödemeye hazır olmak zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. 15 Temmuz hadisesiyle millet olmanın değerini, demokrasinin değerini, milli iradeye sahip olmanın değerini daha iyi anladık. Bu millet güçlendikçe bize karşı kurulan tuzaklar, oyunlar daha da artacaktır. Fakat biz bir oldukça beraber oldukça, güçlü oldukça bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aşacağız” ifade etti.

Programda 15 Temmuz gazilerinden Nedim Özcan ve Tahsin Altuntaş’ta o gece yaşadıklarını anlatan birere konuşma yaptı.

Şehit Babası Rıza Polat bir şiir okurken Muhammet Emin Kutlu’da 15 Temmuz konulu tek kişilk bir tiyatro gösterisi sundu. Programda saat 00.13’de Artvin’deki camilerden sela da okundu.

Etkinliğe, Artvin Valisi Ömer Doğanay,AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYIN MANTARI ARTVİN’E TANITILDI