Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ ZAFERİ KONULU KONFERANS

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ ZAFERİ KONULU KONFERANS

Artvin’de 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi konulu konferans düzenlendi.

Artvin Valiliğinin organizasyonunda Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Garnizon Komutanı Cengiz Abdurrahman Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversite Rektörü Fahrettin Tilki, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Cihan Kara konuşmacı olarak yer aldığı konferans 15 Temmuz hain darbe girişimin kronolojik olarak anlatıldığı sunumla devam etti.

Kara,  yaptığı konuşmada Fetullahçı Terör Örgütünün planlayıp uygulandığı 15 Temmuz Darbe girişiminde adeta bir işgal denemsi yapıldığını söyledi.

Kara “Mondros Mütarekesini uygular gibi köprülerin ve yolların tutulması, iletişimin can damarı telekomünikasyon  merkezine saldırı yapılmasıyla öncelikle iletişim ve ulaşım özgürlüğünün ortadan kaldırılması istendiğini gördük. Özel televizyonların TRT’nin basılması da çabası. Genel Kurmay başkanlığı ele geçirilmek istendi.  Kuvvet komutanları düğünlerde derdest edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi,  Türkiye Büyük Millet Meclisi, MİT, Emniyet Özel Kuvvetler,  bombalandı. Başbakanımızın arabası kurşunlandı” dedi.

Türk Siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu saldırıda darbe ve işgal girişimin iç içe olduğunu savunan Kara esas hedefin milli iradeyi imha etmek olduğunu söyledi.

Kara,  Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyı da mili iradeye yapılan saldırı olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

“ Hedefin tüm siyasal sistemimiz olduğu çok açık. Terör örgütlerinin darbecilerce hedefe konması, terörist olduklarının en büyük kanıtlarından birisidir.  Türkiye’de hiçbir darbe girişiminde bu yapılmamıştır. Hiç kimse polis öldürmeye çıkmamıştır. Emniyet binaları F16’larla vuruldu. Sadece Gölbaşında 51 polis memurumuz şehit edildi. Bu katil pilotların telsiz konuşmalarında nasıl soğukkanlılıkla nasıl suçlarını itiraf ettiklerini hepimiz dinledik. Bunu caniler nasıl nerede yetişti diye düşünerek bunu anlamaya çalışıyoruz. İnsan aklı bunu almıyor. Biz memleket olarak bu kadar kariyer sahibi psikopatı nasıl yetiştirdik? Bu topraklar Pensilvanya’da oturan hasta ruhlu, kibir abidesi yakın çağın en vasıflı sahtekarının başında olduğu bu terör örgütünden daha yalancı, daha iftiracı, daha münafık, daha hilekar daha namert, dindaşına ve soydaşına karşı bu kadar canisini görmediği için aldatılanları da biraz anlamak lazım. Bunların Allah’tan korkmadığı çok açık” diye konuştu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay sunumu sonrası Kara’ya Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye etti.

HAYVAN BAKIM EVİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR