Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

Artvin’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Milli İrade Meydanından kortej yürüyüşü ile Artvin Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.

Artvin Merkez camiinde öğlen namazı öncesi verilen sela ile 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid’i Şerif okutuldu. Namaz çıkışı vatandaşlara pilav kavurma ve tatlı ikramında bulunuldu.

Artvin Valiliği önündeki Milli İrade meydanında toplanılarak Garnizon Şehitliğine kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Cengiz Abdurrahman Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Bayraklarıyla yapılan yürüyüş esnasında sık sık “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı. Garnizon şehitliğinde sona eren yürüyüşün akabinde Artvin Valisi Ömer Doğanay ve beraberindeki protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak İl Müftüsü Kemal Uçkun’un okuduğu Aşrı Şerifin ardından dua edildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk demokrasi hayatında milletimizin yeniden kendi iradesine sahip çıkması ve ebed millet yaşaması noktasında dönüm noktası olduğunu söyledi.

Kocatepe, “Asırlarca bağımsızlığı kendisine şiar edilmiş bir millet, 3-5 dışarıdan kurulmalı vatan haininin kalkışmasına pabuç bırakmayacağını gösterdi. Ve biz bunu milletimize, çocuklarımıza unutturmayacağız. Düşmanlarımız bilsin ki her geçen gün daha güçlüyüz.Her geçen gün vatanımızı korumak geleceğimize sahip çıkma noktasında içerde ki hainlere rağmen bunları ayıklamış daha steril daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye için yürüyoruz. Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıl dönümünde gördüğünüz gibi ağır başlı vakur, kararlı 7’den 70’e herkes alanlardayız. Yaşasın milletimiz, yaşasın geleceğimiz” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ; “ 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün Türkiye’yi bölme parçalama niyeti olan şer güçlerin bir oyunuydu. Yerli işbirlikçi hainlerle beraber ülkemizin bağımsızlığına ülkemizin geleceğine, ülkemizin istiklaline bugüne kadar vurulmuş en büyük darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Allah’a hamd olsun ki milletimiz bir ve beraber olarak, bu hain darbe teşebbüsünü kısa sürede birkaç saat içinde o hainlerin tanklarına, uçaklarına, helikopterlerine mermi yağdırmalarına aldırmadan bu vatan için bu bayrak için canlarını seve seve feda ettiler. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler, sağlıklar diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acı günleri yaşatmasın. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Artvin Merkez Camisinde öğlen namazı öncesinde Mevlid’i Şerif okundu.

Mevlid’i Şerifin ardından cami bahçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kurulan  çadırda vatandaşlara Vali Doğanay, Milletvekili Kışla ve Belediye Başkanı Kocatepe tarafından kavurma, pilav tatlı ve ayran ikramında bulunuldu.

ARTVİN ALTERNATİFSİZ TURİZMİN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR