Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / YENİ GİRİŞ YOLU TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

YENİ GİRİŞ YOLU TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Artvin Belediyesi’nin 2016 yılında ortaya koyduğu 26 Vizyon projeden biri olan Artvin şehir merkezi Yeni Giriş Yolu Temel Atma Töreni Orman ve Su İşleri Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle gerçekleşti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleşen Yeni Giriş Yolu Temel Atma Törenine Artvin Milletvekili İsrafil Kışla,  Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin AK İl Başkanı Erkan Balta, AKE Yol Firma Sahibi Sadık Okçu, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, İlçe Belediye Başkanları, Artvin Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda Artvin halkı katıldı.

Kocatepe, “Sözlerimizi Tek Tek Yerine Getiriyoruz”

Temel atma töreninde Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe konuşma yaptı. Kocatepe yaptığı konuşmada; “Rabbim bizlere verdiğimiz sözleri  tek tek yerine getirme fırsatı verdi.  Bu fırsatı tabii sizlerin desteği ile verdi. Bugün yine şehrimizde hayalini bile kurmakta güçlük çektiğimiz yeni bir çalışma ya Bismillah diyoruz” dedi.

Akşam saatlerinde 17.00’dan sonra 500 metrelik yolun yarım saate gidildiğini belirten Kocatepe; “Her ne kadar şuandaki hastaneye çıkan yol bizleri rahatlatsa da şehrin büyümesini 53 Bin nüfusa ulaşmasını planlayan belediyemiz o yolun da ilerde eski haline dönüşeceğini düşünerek bir güzel projeye daha imza attı.

318 metrelik bu yol projesi belediyemizin arkasından Ata Park’tan ikinci caddemize Artvin’imize giriş yapmış olacağız.  Burası Artvin buradan çıkış yok sözü vardıya hani o söz buraya aitte, buradan artık çıkışta  olacak Allah’ın izniyle.  Sayın bakanımız 22 devasa projenin temel atması ve açılışına geldi.  Bizde burada sayın bakanımız gelmişken onların büyük destekleri ile yaptığımız hizmetlerin bir tanesini açalım . Şunu belirtmek istiyorum bu projemize de İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok büyük katkı koyuyor. Daha öncede yürüyen merdivenimizi yapan firmamız buranın projelendirilmesi noktasında belediyemizin ekibi ile birlikte çalışarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’a buradan teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İsrafil abimiz önümüzde hükümet arkamızda abilerimiz ve Artvin Halkı yanımızda olduğu sürece daha çok projeyi gerçekleştiririz diyorum. Emeği geçenlere destek olanlara teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın” ifadelerine yer verdi.

Kışla, “Alternatif  Yollarla Artvin Nefes Alıyor”

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla yaptığı konuşmada; “Sayın Bakanım şehrimize hoş geldiniz. Artvin’e e çok yatırım yapan bakan, en çok gelen bakanımız hoş geldiniz diyorum.  İlimizde ki daracık yollar en büyük sıkıntımız alternatif yollar üretmek gerekiyor. Yürüyen merdivenden tutun birçok alternatif yollarla Artvin gerçekten de nefes alıyor.  Ben buradan Kadir Topbaş’a da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yolumuzun Artvin’imize hayırlı olmasını diliyorum. Allah hayırlı etsin Allah razı olsun” diye konuştu.

Eroğlu, “Temel Atma Törenin Bahtiyarlığını Yaşıyorum”

Artvin Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı ile yaptığı muhteşem bir çalışmayı görünce gerçekten çok duygulandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  “Belediye başkanımız gerçekten çok çalışkan. Yeni gelen valimizin de büyük bir vizyonu var. O yüzden ilimize büyük hizmetler yapılacak. Aynı zamanda ilçelere de güzel hizmetler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.  Bende burada Artvin’e yapılan yatırımların mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“Esasen Ben Kendimi Artvin’in Hizmetkârı Kabul Ediyorum”

Bakan Eroğlu; “Belediye başkanımız neyi talep etmişse hepsini yapıyoruz. 33 kilometre uzaktan Hatila Vadisi’nde su getireceğiz. Çok  modern bir su arıtma tesisi yapacağız. Atık su arıtma tesisleri bize ait değil ama burada hakikaten çok ileri bir biyolojik bir arıtma tesisi yapmaya karar verdik. Hatta dere ıslahları ile kolektörler de yapılacak.  Netice itibari ile bugünün hatırasına yeni mahallede köprü yapılsın dedik. Bunu da Artvin’e yakışır bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Artvin halkı hangi köprüyü beğenirse onu yapacağız. Halkın beğenisine bırakacağız çeşitli seçenekler sunacak Valiliğimiz.  Bir müjde daha vermek istiyorum DSİ olarak köprüleri vs hepsini yapıyoruz. Atık su arıtma tesisleri, içme suyu tesisleri vs hepsini yapıyoruz. Buraya doğa koruma milli parklar genel müdürümüzü ve orman genel müdürümüze de getirdim. İnşallah Artvin’de doğa turizmi planını hazırladık. Özellikle sizlerin de katkısı ile burayı dünya turizmine tabiat turizmi olarak, zengin turistlerin gelip para bırakacağı yöresel ürünleri alacağı muazzam bir çalışma içine giriyoruz. Valimizde bu işin önderliğini yapacak.  Sloganımızda şu “dünyada cenneti görmek istiyorsan gel Artvin’e” diye sloganımızı da oluşturduk.

Bu çalışmalarımıza hemen başlayacağız. Tabi Yusufeli Belediye Başkanımıza da buradan şunu demek istiyorum. Yusufeli alt yapısı gerek üst yapısı ile Türkiye’nin değil Avrupa’nın bir ilçesi olacak.

“Artvin’imizi Çiçek Gibi Yapacağız”

Heyelanlı bölgelerimiz içinde muazzam bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü insan bizim için her şeydir. İnşa hayatını korumak bizim en büyük görevimizdir.  Bizde kısacası Artvin’imizi çiçek gibi yapacağız. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hepinizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Yeni Giriş Yolu Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE RUHU ARTVİN’DE YAŞATILDI