Anasayfa / Genel / ÖĞRETMENLER GÜNÜ ARTVİN’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ARTVİN’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Artvin’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, sabah saatlerinde Milli İrade Meydanındaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonda Öğretmenler Günü programları kapsamı dolayısıyla Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde program devam etti.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen  programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Duman, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, Kurum amirleri, Siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kazım Karabekir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Tören, “15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehit öğretmenler” konulu slayt sunumu ile devam etti.

Ardından göreve yeni başlayan genç öğretmenler adına Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Canan Gürel Aksoylu, öğretmenlik duygularını dile getirdi.

Aksoylu yaptığı konuşmada; “Bizler işe yeni başlayanlar olarak, sizlerden gelecek  her  türlü desteğe ve yardıma açığız.  Her öğrenci bizim geleceğimiz. Her öğrenci bizim umudumuz. Onları vatanını seven, koruyan, şefkatli, vicdanlı çalışkan birer birey olarak yetiştirmek bizim en büyük mutluluğumuz. Dilerim ki tüm yaşamım boyunca o güzel yüreklere faydalı olabilir,  topluma yararlı birer vatan evladı olarak yetiştiklerini görebilirim.  Sözlerime son vermeden önce şunu  belirtmek isterim;  sizlerin de bildiği gibi 15 Temmuz  2016’ da tarihinin en hain en zillet girişimi ile karşılaştık . şükürler olsun ki aziz milletimiz bu hain kalkışmayı 1071’de Malazgirt Ovası’ndaki yiğitlerin beyaz kefeni giyinip Bizansı bozguna uğratması gibi 1915’te Çanakkale’deki aslanların ölümü öldürüp söz konusu vatansa canından, malından, eşinden,  çocuğundan vaz geçerek bir gönül  bahçesine  koşması gibi bastırdılar. Bir genç  öğretmen olarak diyorum ki aziz milletimizin köklü tarihinin şehitlerimizin aziz milletimizin gazilerimizin mirasının farkındayım ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak boynumun borcudur. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise,  Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabulü nedeniyle 24 Kasımların öğretmenler günü olarak kutlandığını söyledi.

Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Kahveci,” Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumumdadır. Ülkemizin kalkınmasını gerçekleştirerek, gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, sosyo-ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Değerli meslektaşlarım, teknoloji, eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları ve Temel İlkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan,  geleceğe umutla bakan, milli ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve “yaratılanı, yaratandan ötürü hoş görme” felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’nin konuşmalarının ardından Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sevinur Dede Ağaoğlu, “Ben Bir Öğretmenim” adlı şiiri okudu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan “Halkın Gözünde Öğretmen” adlı video sunumunun ardından göreve yeni başlayan öğretmenler İrfan Koşar, Filiz Yılmaz, Hazal Karabaş ve Yeliz Kalkan’ın yemin töreni ile devam etti.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile protokol üyelerince verildi.

Kutlamalar, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız

BAŞKAN KOCATEPE’DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI