Anasayfa / Galeri / “MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN” TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ

“MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN” TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ

Artvin’de  “Matruşka Oyun İçinde Oyun” tiyatro oyunu sergilendi.

Artvin Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında “Matruşka Oyun İçinde Oyun” isimli tiyatro 2 seans halinde Artvinlilere sahne aldı.

“Matruşka Oyun İçinde Oyun” adlı tiyatro gündüz seansını Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre Kültür Merkezinde akşam seansını ise Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür merkezinde sergiledi.

Ülke  üzerine oynanan bir dizi oyunların mizahi bir tarzda sahneye aktarıldığı tiyatro  oyununda; Çok partili hayata geçiş, açık oy gizli sayım, Merhum Adnan Menderes’e kurulan  oyunla, Menderes’in idamı, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat süreci, örtündükleri için okula alınmayan kız öğrenciler, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz olayı, okuduğu şiir için yargılanıp mahkum olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’ hikayesi , gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi olaylarının  işlendiği Ayşe Bayyur ve Hakan Sönmez’in yazıp yönettiği tiyatroda usta oyuncu Cem Kurtoğlu’nun yanı sıra Metin Yıldırım, Zeynep Bone, İdil Aladağ, Çağatay Çankaya, Nurgül Açık ve Çağrı Gökbak rol aldılar.

Tiyatro oyununu Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki, Milli Eğitim İl Müdürü Abdülcelil Kahveci, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı Yüksel Kantar, AK Parti Artvin Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Çoşgun ,Memur Sen Artvin İl Temsilcisi İbrahim İnce, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro oyuncuları ve çok sayıda Artvinli tiyatro sever izledi.

KOCATEPE : ” BİZİM BAŞARILARIMIZIN ARKASINDAKİ GÜÇ DUALARINIZDIR”