Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE İTFAİYE HAFTASINI KUTLADI

BAŞKAN KOCATEPE İTFAİYE HAFTASINI KUTLADI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İtfaiye Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayımlayarak İtfaiye Teşkilatının 302. Yaşını kutladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İtfaiye ekiplerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizerek gönüllük, fedakârlık esası olan bir meslek olduğunu vurguladı.

Kocatepe, “İtfaiyeciliğin temelinin gönüllülük, özveri ve fedakârlığa dayanan meşakkatli bir meslek olduğunu, görevlerini ifa ederken itfaiyecilerin hayatlarını dahi feda etmekten çekinmiyorlar. Tamamen canla ilgili bir meslek grubunu icra eden teşkilatımız, insan canı ve malını kurtarıyor, çevreye özen gösteriyor. Bu kıstaslara baktığınızda önemli bir meslek koluyla iştigal ediyor. Belediyenin diğer birimlerinden farklı olarak, 24 saat üzerinden mesai yapan İtfaiye ekiplerimiz geçtiğimiz yıl içinde ve bu yılda ilçelerimizde yaşanan Sel felaketinde önemli görev üstlenerek halkımızın gece gündüz yaralarını sarmaya çalıştı. Personelimizin eğitimleri önemsiyor düzenli olarak görev alanları konusunda eğitim seminerlerine gönderiyoruz. Bir o kadar da araç gereç ve ekipmanlarımızı yeniliyoruz. Öz verili çalışan tüm mesai arkadaşlarımızı kutluyorum.“

İtfaiye ekiplerine yardımcı olma noktasında vatandaşların da duyarlı hareket etmesini isteyen Kocatepe, “Biliyoruz ki her türlü imkânı seferber edildiğinde bir canı kurtarmak için canlarını öne süren bir teşkilat var karşımızda. Bir malın bile zarar görmesine engel olmaya çalışan teşkilatımızı tebrik ediyor İtfaiye Haftasını kutluyorum” dedi.

ÇANAKKALE RUHU ARTVİN’DE YAŞATILDI