Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN BELEDİYESİNDEN 7/ 24 KAR MESAİSİ

ARTVİN BELEDİYESİNDEN 7/ 24 KAR MESAİSİ

Artvin Belediyesi son yıllarda yaşanan yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklara karşı 7/ 24 mesai yaparak meydana gelebilecek olumsuzlukları yaptığı çalışmalarla engelledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yoğun kar yağışı uyarısını dikkate alarak Artvin Belediyesi zamanında aldığı önlemlerle şehirde oluşabilecek aksaklıklara meydan vermedi.

Kar yağışının başlamasından önce tüm hazırlıklarını tamamlayan Artvin Belediyesi’ nin kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yağışla birlikte başlamıştı.
Belediye ekipleri kentin 7 mahallesinde kar yağışının etkilerini azaltmak için gece boyu ve sabah erken saatlerde kar temizleme, tuzlama ve solisyon çalışmaları yaptı.
Son yılların en yoğun kar yağışı ile aşırı soğukları Artvin genelinde etkili olunca ara yollarda merdivenlerde buzlanmalar meydana geldi. Belediye ekipleri 24 saat mesai yaparak vatandaşların kayıp düşmemesi için aralıksız çalışmalarını sürdürdü.

Çamlık Mahalesi, Balcıoğlu Mahallesi, Yeni Mahalle, Çarşı Mahallesi, Dere Mahallesi, Orta Mahalle ve Çayağzı Mahallesinin ana yolları, ara yolları açık tutularak merdivenlerde buzlanmaya karşı tuz döküldü.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaklaşık bir haftadır yoğun bir şekilde karla, buzla mücadele ettiklerini hatırlatarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocatepe ; “ İlimizde son yıllarda çok kar yağmaya başladı. Bununla birlikte aşırı soğuklarda olunca buzlanmalar meydana geldi. Biz belediye olarak tedbirlerimizi sonbahar aylarında almış oluyoruz. Depomuzda 40 ton solisyon, 50 ton tuz vardı. Yoğun kar yağışı ile birlikte tüm ekiplerimiz teyakkuza geçerek çalışmalarına başladı. 3 greyder, 2 JSB, 3 kepçe, 1 solüsyon aracı, 2 tuzlama aracı, 3 adet kamyon ile vardiyalı olarak sahada yaklaşık 35 personelimiz görev alıyor. Temizlik çalışmalarımızda da bir aksaklık olamadan çöp konteynırlarını zamanında alıp çevre temizliğimize de aynı şekilde önem veriyoruz. Kar timlerimiz sayesinde vatandaşlarımız bir sorun yaşamadan ev ve iş yerlerine rahat ulaşabiliyorlar” dedi.
BEYAZ MASA 24 SAAT HİZMETTE
Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, Artvin Belediyesi Beyaz Masa birimi 24 saat aralıksız hizmet vererek 153 numaralı telefonunu arayabilirler. Bildirilen problemler, buradan hemen gerekli birimlere iletilerek en kısa sürede çözüm üretiliyor.

ÇANAKKALE RUHU ARTVİN’DE YAŞATILDI