Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN, ATIK SU İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR

ARTVİN, ATIK SU İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR

Artvin Belediyesi’nden Dev Bir Hizmet Daha

Artvin, Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisine Kavuşuyor

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, başkan olmadan önce verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor.

Artvin Belediyesi dev bir hizmet için daha düğmeye basarken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun son ziyaretinde verilen Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için proje çalışmalarına başlandı.

Artvin’in atık sularının Çoruh’a akmaması için Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe göreve gelir gelmez Devlet Su İşlerinden ilk talepleri arasında yer alan Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi proje çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz günlerde Çoruh Park ve bir dizi açılışlar için ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamı ziyaretinde Atık Su Arıtma Tesisi için projelerin son aşamaya geldiği müjdesini vermişti.  Bakan Eroğlu, “Artvin’de şehrin bütün kanalizasyon sularını toplayıp çok ileri teknolojiyle Atık Su Biyolojik Arıtma tesisi yapacağız. Devlet Su İşleri Genel Müdürüme gerekli talimatı vererek projeleri en kısa zamanda tamamlamasını ve bizzat benim bakacağımı söyledim. Bizim buraya kalıcı bir eserimiz olsun.” demişti. Bunun üzerine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’e yakından iş takibini yaparak çalışmalar hız kazandı.

2 Bin 250 Metre Kolektör Hattı Yapılacak

Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi proje çalışmaları başlanırken proje kapsamında 2 Bin 250 Metre Kolektör hattı yapılacağı ve Artvin Şehir Merkezi ile Seyitler Köyü atık su ve kanalizasyon sistemi bu hat üzerinden tesise aktarılacağı öğrenildi. Eski Özel Harekât olarak bilinen Çayağzı Mahallesi mevkisinde yapılacak olan Atık Su İleri Biyolojik Arıtma tesisi projelerinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığını Arıtma tesisi kapsamında yapılacak olan 2 Bin 250 metre kolektör hattının yapılacak güzergâhının belirlenmesi için toplantı yapıldı.

Şehrimizin önemli bir eksiğini daha gidermek için proje çalışmalarımız başladı.
Söz verdiğimiz gibi şehrimizin Atık Su Arıtma Tesisi proje çalışmaları kapsamında Belediye Başkan Yardımcımız Aydemir Akköy Başkanlığında Belediye, DSİ Genel Müdürlüğü, 26. DSİ Bölge Müdürlüğü teknik personelin katılımıyla proje üzerinde istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda çalışmalara hız verilmesi ve güzergâh belirlemesi için yapılması gerekenler konusunda istişarede bulundu.

Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tamamlandığında Borçka Barajı gölüne temizlenmiş atık su bırakılacak. Bu projenin devreye girmesi ile birlikte ilimiz adına dev bir hizmete daha imza atılmış olacak.

(Artvin Belediyesi Basın Halka İlişkiler Müdürlüğü)

ÇANAKKALE RUHU ARTVİN’DE YAŞATILDI