YOLLARIMIZI ASFALTLAMAYA BAŞLADIK

Genel 12/05/2022 16:55

Şehrimizin gelecek 50 yılını rahatlatacak alt yapı çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından tahrip olan ana arter yollarımızın sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başladık.

olan ana arter yollarımızın sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başladık.

Artvin Belediyesi’nin kentin önümüzdeki 50 yılını rahatlatacak alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışmaları esnasında tahrip olan yollarda sıcak asfalt çalışmaları başlanarak 10 km’lik ana arter yolların asfalt kaplanması planlanmaktadır.  AVM kavşağından başlayan çalışmalar hazırlanan program dahilin de, Çayağzı Mahallesi  Fevzi Çakmak Caddesi başlangıcı (Opet) ve Yeni Mahalle (İskebe) olmak üzere şehrin ana arter yollar sıcak asfaltla kaplanacak.

2022 Sıcak asfalt serim sezonunun başlamasında konuşan Başkan Elçin, 3 Yıl içeresinde Cumhuriyet tarihinde Artvin Belediyesinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Köprübaşından AVM’ye kadar olan 5 km’lik yol Karayollarına aitti. Cumhuriyet kuruldu kurulalı Artvin il oldu olalı bu yolun sorumluluğu, bakımı herşeyi karayollarına aitti.

Doğalgaz 2018 yılının sonunda köprübaşına kadar gelmişti. Karayollarının izin vermemesi sebebiyle şehrin içerisindeki şebekeye gelmemişti. 2018’de hem genel hem yerel iktidardaydınız marşa bassaydınız da doğalgazı şehre getirseydiniz. Bu doğalgaz bizim belediyemizin öz verisi ile Artvin’e gelmiştir. Doğalgaz devletin yaptığı bir yatırımdır. Doğalgazdan da en son faydalanan il Artvin olmuştur.

Doğalgazın, kazı programı ile 1 metre eksiklik yoktur. Fevzi Çakmak Caddesini, Opete kadar kazdırdık ve ertesi yıl bu yolun asfaltını serdik. Ben Artvin halkının parasını harcamamak için Doğalgaz şirketinden bu işin parasını aldım. Doğalgazcı bu ihaleye girerken, Artvin Merkezde bozduğum yolların üst yapısının parasını vereceğim demiş. Söke söke parasını alırım sizlerin hakkını da savunurum. Eğer almasam sizler benden davacı olun. Aldığımız parada yaptığımız işin %10’u kadar onlar diyor biz 70 cm bozduk biz 12 metrelik yolu asfalt yapıyoruz.

Geçmiş dönemin belediyesi ile iller bankası arasında şehir içi içme suyu alt yapısı ve kanazlizasyon alt yapısı projesi yapılmıştı. Ama onu da başlatmadılar. Niye? Yolun altına girme her babayiğidin işi değil.  Yolun altına girebilmek için alt yapı yapabilmek için kendi içinizden bir çocuk olmak lazım. Bayındırlık müdürü gibi görev yapıp görev yaptıktan sonra da Ankara’ya tayin olmuş gibi belediye başkanı olmaz. Kendi içinizden olur çünkü benim bu görevim bittikten sonra bu caddelerde gezmeye devam edeceğim.

Paslı borulardan geçen suları çocuklarımız içmesin diye bu yolları kazıttım. Bu memleket sevdası lafta değil içte olacak dolayısıyla İller Bankası ile içme suyu alt yapısı ve kanalizasyon şebeke hattı işlerini yaptırdık. Geçen sene bu çalışmalar bitti bu senede asfalt dökme sezonu geldi asfaltı döküyoruz.

Opetten İskebeye kadar tüm yol yaklaşık 6 km ilk hedefimiz bu ana yolu sıcak asfaltla kaplama toplam hedefimiz ise 10 km yolu kaplamadır. Piyasadan bunu satın aldığınız zaman 10 km’lik yol 35 Milyon Liradır. Özel İdare Sağ olsun maliyetinin altında yapıyor onlara da teşekkür ediyorum. Biz bu 10 km’lik yolu yaptığımız zaman Belediyemizin kasasından 15 Milyon Lira para çıkıyor.

3 Yıl içeresinde Cumhuriyet tarihinde Artvin Belediyesinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Artvin Belediyesinde son 5 yılın içerisinde personelimizin yüzünü güldürdük ayın 1’i ayın 15’i olduğundan maaşımızı alıyoruz diyorlar. Allah çok şükür bugüne kadar Allah utandırmadı bugünden sonra da inşallah utandırmaz.

Ümit ediyorum ki Kafkasör yolu ile ilgili de sayın valimiz ve İsrafil Beyle görüştüm. Bizim arıtma tesisinden yukarı olan kısımda inşallah özel idare, Turizm Bakanlığı ve Orman Dairesi iş birliği ile asfaltlayacaklar. Kafkasör yolunu asfaltlarsalar yaklaşım gösterdikleri için kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum tamamladıkları zaman 2 kez teşekkür edeceğim. Yapmadıkları zamanda gönlüm kırık olacaktır. Artvin Belediyesinin bu yolları yapmaya ekonomik olarak gücü yetmiyor.

Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. “