29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI, İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Genel 01/11/2021 16:20

Artvin’de, Cumhuriyet’in 98’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Valilik makamında, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcı Yunus Emre Büyükyurt'un, tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Hava muhalefeti nedeniyle Valilik Önünden, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür ve Kongre Merkezine alınan program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali Doruk, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimizin 98’nci yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Vali Doruk’un konuşmalarının ardından program; Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hüseyin Odabaş Cumhuriyet adlı şiirini ve Nagihan Öztürk Vatan Destanı adlı şiirini, Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asya Çoruh, Liseler Arası Kompozisyon yarışmasında 1’inci olan eserini, Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Selinur Polat Ortaokullar Arası Şiir yarışmasında 1’inci olan şiirini okudu.

Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okumasının ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere il protokolü tarafından hediyeleri takdim edildi.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Artvin Şubesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Futbol Turnuvasında şampiyon olan Çoruh Elektrik, 2.olan Murgul Devlet Hastanesi 3. Olan Emniyet 1, 4. Olan Ceza Evi’ne kupalarını ve turnuvanın gol kralı ile en iyi kalecisine ödüllerinin vermesinden sonra Halk Oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Programa, Vali Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcı Yunus Emre Büyükyurt, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalattin Akgök, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, kurum amirleri STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.