BİZ BURDAYIZ PROJESİ ETR’ ÖDÜLLERİNDE ARTVİN’İ ZİRVEYE TAŞIDI

Genel 01/06/2021 16:27

Artvin Belediyesi ‘Biz Burdayız’ projesiyle bu yıl 15.’si düzenlenen “eTürkiye (eTR) Ödülleri” finalinde Belediyeler kategorisinde Türkiye birincilik ödülünü aldı.

Artvin Belediyesi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 15.’si gerçekleştirilen Türkiye’nin dört bir yanından onlarca Belediye ve Kamu Kuruluşunun katıldığı e-Türkiye (eTR) ödüllerinde Artvin’i başarıyla temsil ederek kategorisinde birinci oldu. Pandemi şartlarından dolayı bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını Törenin açılışında konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı gerçekleştirdikten sonra TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski konuşma yaptı.

Artvin Belediyesinin Biz Burdayız Projesi Birinci Seçildi

6 farklı kategoride gerçekleştirilen eTR ödüllerinde Artvin Belediyesi kendi Kategorisinde finale kalarak, jürinin oyları sonucunu “Biz Buradayız” projesiyle birincilik elde etti.

Biz Buradayız Projesinin amacı; Alzhemier hastaları, Demans hastaları ve Tek Başına Yaşayan Yaşlıların güvenli yaşamlarını devam ettirebilmeleridir.

Artvin Belediyesi tarafından geliştirilen proje ile Alzhemier hastaları, Demans hastaları ve Tek Başına Yaşayan Yaşlılara cihaz verilecek. Cihazı üzerinde ve cebinde taşıyan hasta veya evde tek yaşayan yaşlı, ev dışındayken, yakınları onu her yerde, 24 saat anlık olarak takip edebilecek. Şayet hastanın güvenli olmayan güzergahda olduğu tespit edilirse hemen ilgili ve yetkililere bilgi verme imkanı sağlanmış olacak. Evinde tek başına yaşayan yaşlılarımız ise cihaz üzerinde bulunan tuşa bastığı an varsa yakını yoksa Belediyemiz de bulunan sisteme gelen uyarı neticesinde, belediyemizde bulunan nöbetçi personel tarafından kendisiyle temas sağlanacaktır.

Pandemi şartlarından dolayı çevrimiçi ortamda düzenlenen ödül töreninde Artvin Belediyesinin ödülünü Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin alarak bu ödülü tüm Artvin adına aldığını ifade etti.