2021 YILI DOĞALGAZ ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Genel 13/04/2021 16:25

Akmercan Doğalgaz Firması tarafından 2021 yılı yatırım programı kapsamında doğalgaz hattı çalışması başlatıldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek , AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Bilgin,  CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalattin Akgök, Sadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Akmercan Artvin Doğalgaz-Bölge Müdürü Akif Gümüsçıbık, kurum amirleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri katılımı ile Doğalgaz 2021 program açılış sezonunu ilk kazması vuruldu.

Doğalgaz 2021 programı açılış töreninde, tüm İslam Aleminin Ramazan Ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Elçin; 2021 yılı doğalgaz alt yapı yatırım programında Gökorman’dan şehir merkezine kadar olan cadde ve sokaklar, Çarşı Mahallesindeki Cumhuriyet Caddesi, Hastane Caddesi, Hürriyet Caddesi (Sabit Osman Avcı), Vali konağı çevresindeki sokaklar, pazar yeri çevresindeki sokakların doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

Elçin: ”Bugün mübarek ramazan ayının ilk günü, yani sağlık yönünden engeli olmayan Müslümanların ilk Oruç günü, tüm İslam aleminin Ramazan Ayını kutluyor, bu ayın bolluk bereket ve sağlık içerisinde geçmesini, oruç tutanlara da Allahtan nefsine hakim olma gücü vermesini diliyorum.

2021 doğal gaz alt yapı çalışması bugün başlayıp çok büyük olumsuzluk olmaz ise en geç yıl sonunda tamamlanması planlanmış olmasına rağmen, eylül ayı sonu itibarıyla tamamlanacağı kanaatindeyim.

2019 yılında Çayağzı Mahallesi doğalgaz alt yapı yatırım programı tamamlanmıştır.

2020 yılı doğalgaz alt yapı yatırım programında Opet kavşağından Gökorman mevkiine kadar çarşıda Şehit Dursun Acar Ve Yurttaş Saraç Caddelerinin tüm altyapı imalatları tamamlanmıştır.

2021 yılı doğalgaz alt yapı yatırım programında Gökorman’dan şehir merkezine kadar olan cadde ve sokaklar, Çarşı Mahallesindeki Cumhuriyet Caddesi, Hastane Caddesi, Hürriyet Caddesi (Sabit Osman Avcı), Vali konağı çevresindeki sokaklar, pazar yeri çevresindeki sokaklar tamamlanarak doğalgaz hemşehrilerimizin kullanımına sunulacaktır.

2021 yılı doğalgaz alt yapı programı tamamlandığında; Çayağzı ve orta mahallelerinin tamamı,

Çarşı Mahallesinin % 80 lik Bölümü, Dere Mahallesinde ise Yurttaş Saraç Caddesi ve çevresindeki bölgesindeki konut ve işyerleri doğalgaz hizmetinden yararlanacaklardır.

Akmercan şirketinin Artvin merkez doğalgaz altyapı çalışmaları için 2021 yılı için planladığı bütçe 6.000.000,00 TL. dır.

2020 yılı sonunda 2.500 konuta doğalgaz bağlantısı yapılmış, bunlardan 1.200 abone doğalgazı aktif olarak şu anda kullanmaktadır

2021 yılı sonunda, 4.000 doğalgaz abonesine ulaşılacaktır. Doğalgaz ve iller bankası tarafından ihale edilen, temel atma törenini biraz sonra atmaca mevkiinde yapacağımız, içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarımızla birlikte, yollarımız tahrip olacak ve deyim yerindeyse köstebek yuvasına dönecektir.

Burada hemşehrilerimizin sabrına ve hoş görüsüne sığınmak istiyoruz. Şöyle ki; kazı yapılan yolların üzerleri örtülüyor, hemen üzeri kaplanacak kadar sıkışmadığı için doğal olarak bir sonraki yılda yolların yama ve bakımı yada tamamı kaplanmaya başlıyor, iklim koşullarımız gereği mayıs, haziran ayından önce asfalt üretilemiyor üretilse bile haziran temmuz ayından önce dökülen asfalttan randımanda alınamıyor.

2019 yılında herkes yama yapılsa olur bir şey olmaz diyordu, ama 2020 yılındaki yol kaplamalarını yama yapınca yamayla olmadığını ve kaplama yapılması için üzerinden bir kış geçmesi gerektiğini de herkes görmüş oldu. Bir Fevzi Çakmak Caddesine bakın, birde Miralay Şükrü Bey Caddesine bakın söylediklerimin kanıtı da ortadadır.

Yolları tamir ya da yamalama yerine belediyemizin ekonomik imkanları doğrultusunda tamamen yeniden kaplama yapmaya gayret göstereceğiz. Yeniden yapamadığımız yerleri de mutlaka tamir edip yamalayacağız.

Bu vesileyle doğalgaz altyapı imalatlarını yapan Akmercan şirketine, destekleri ve koordinasyonu için Valimiz Sayın Yılmaz Doruk’ a, milletvekillerimize, iktidarıyla muhalefetiyle destek olan tüm siyasi partilerimize, çile çekip sabreden hemşehrilerime teşekkür ediyor, 2021 yılı doğalgaz altyapı imalatı temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını dilerken, hazirunu enderin saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Temel atma töreni, protokol tarafından kurdele kesiminin ardından kurban kesimi ve il müftüsü Hasan Güneş tarafından okunan dualar ile son buldu.