İMZALAR KAĞITLARA DEĞİL, KALPLERE ATILDI

Genel 24/03/2021 17:47

Belediyemiz ile DİSK Genel İş Sendikası arasında Belediye bünyesinde çalışan 208 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanarak en az aylık net maaş 4.500 TL oldu.

Artvin Belediyesi önünde gerçekleştirilen imza töreni; Belediye Başkanı Demirhan Elçin, DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Belediye işçileri, İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Şölen havasında geçen imza töreninde konuşan DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin her zaman emekten ve demokrasiden yana olduklarını söyledi.

DİSK olarak işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerine dair söz verdiklerini belirten Bilgin, “Artvin Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri maaşları hiç aksatmadan ödedi. Ben kendisini gönülden kutluyorum” dedi.

Artvin Belediyesi’nde çalışmanın çok ayrıcalıklı bir iş olduğunu kaydeden Bilgin, “Yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerle Artvin Belediyesi’nde 2 yılda ücretlere yüzde 60 oranında artış yaptık. Bunun için başta Belediye başkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. DİSK olarak diyoruz ki ekonomik krizin faturasının emekçiler ödemeyecek” diye konuştu.

Bilgin, son olarak Artvin Belediyesi bünyesindeki işçilerin bölgedeki illerin Belediye çalışanlarına göre daha fazla ücret aldığının ifade ederek, bu toplu iş sözleşmesinin tüm işçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin; “Belediye başkanı adayı olduğum zaman verdiğimiz bir söz vardı, Belediye çalışanları işe gelirken mutlu, evine giderken huzurlu ve umutlu olacaklar demiştik.

Belediye çalışanları maaşlarını gününde ve zamanında alacak, eşit işe eşit ücret vereceğiz demiştik, maaş ödemelerini zamanında ödeyip hiçbir çalışanımızı icra kapılarına düşürmeyeceğiz demiştik.

Çok şükür ki Belediyemizde çalışan emekçi iş ortaklarımla birlikte çalıştık çabaladık sözümüzü yerine getirdik. Bu güne kadar Belediyemizin emekçilerinin aylık maaş ödemelerini bırakın gününü 1 saniye bile geciktirmeden gününden önce ödedik. Bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Ücretlere bütçe imkanlarımıza göre en yüksek azami oranda zam yapmaya çalıştık. Çalışanlarımızı enflasyon karşısında asla ezdirmedik hatta refah payı verdik helalı hoş olsun.

Belediye başkanı olduktan sonra yaptığım bu 2. toplu iş sözleşmesi, geçen yıl sözleşmeyi 2. yıl için önümü göremiyorum, daha yeniyim kapının elceğini bile öğrenemedim demiş ve sözleşmeyi 1 yıllık yapmıştım.

DİSK Genel İş Sendikamızında katkılarıyla, kavgasız, gürültüsüz, huzurla 2. sözleşmemizi de, uyguladığımız mali disiplinle önümüzü de artık görerek, 1 yıllık değil, 2 yıllık olarak huzurlarınızda sözleşmeyi imzalayacağız.

Belediyemizin bütçesini denk bütçe haline getirdik bütçe açığı yani Belediyeyi zarar ettirmeden nasıl toparladık, borçları nasıl ödedik, aldığımız hizmetlerin paralarını geciktirmeden nasıl ödemeye devam ediyoruz, elimizde sihirli bir değnek yok aklın yolu bir.

İsraftan, haramdan, saltanattan vazgeçtik, alacaklarımızı kağıt üzerinde bırakmadan tahsil etmeye çalıştık, Belediye kasasına giren tek bir kuruşa beyt-ül mal gibi sahip çıktık, yetimin hakkı 1 tek kör kuruşu heba etmedik kimsenin yemesine de müsaade etmedik.

BEL- YAP çalışanlarımızdan en düşük aylık maaş alan personelimiz 4.500 TL. net maaş alacak.

BEL-YAP’ta ortalama net maaş 5.100 TL. olmuştur.

BEL-YAP’ta yeni işe girecek olan vasıfsız büro elemanı işe başladığı gün 3.250 TL net maaş alacak.

Artvin Belediyesinde bugünden itibaren mevcut çalışanlar için asgari ücret net 4.500 TL’dir.

Kadrolu işçilerimiz kıdemlerinden, sendikalı ve örgütlü çalışmış olmanın vermiş olduğu avantaj nedeniyle biz göreve gelene kadar BEL-YAP personelinden en az 4-5 kat fazla maaş alıyorlardı.

Şimdi ise fark yarı yarıya düşmüş durumdadır.

Biz göreve geldikten sonra kadrolu işçilere BEL-YAP işçilerine verdiğimiz kadar zam yapmadık ama onları da enflasyona ezdirmedik.

Şimdi yaptığımız sözleşmeyle BEL-YAP ve kadrolu işçilere aynı oranda zam yaptık.

Sendikamızın ve kadrolu işçilerimizin göstermiş oldukları anlayıştan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum.

Emekliliği gelenler, emekli oldukları taktide kıdem tazminatlarını geciktirmeden ödeyeceğiz. Böyle bir imkan doğarsa bizde işsiz genç arkadaşlarımıza iş vermiş oluruz.

İmzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin öncelikle Belediye emekçi iş ortaklarına ve tüm Artvin’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, emekçilerin aldığı alacağı maaşlar canı gönülden helal olsun.

Birlikteysek eğer gücümüz her şeye yeter.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Elçin, işçilere karanfil dağıttı.

Program Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.