ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI DEMİRHAN ELÇİN’İN “7 MART ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Genel 06/03/2021 13:10

Artvin Belediye Başkanı Sayın Demirhan Elçin Artvin’inin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü için yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Yeşil Artvin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve heyecanla karşılamakta ve kutlamaktayız.

Artvin, Emperyalist ülkeler tarafında işgal altında olan ülkemizde, yaşanan tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen, Askeriyle, yerel Milis güçleriyle, Kadınıyla, Kızıyla, Çocuğuyla, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla top yekün büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, 7 Mart 1921’de düşman işgalinden kurtulmuş, hürriyet ve egemenliğine kavuşmuştur.

Eşsiz güzelliklere sahip Yeşil ARTVİN’ imizi, bizlere canları ve kanlarını feda ederek bağışlayan, miras bırakan,  başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün en yakın silah ve dava arkadaşı, 4 Ocak 1936 tarihinde Artvin’i İl yapan o dönemin Başbakan’ı İsmet İNÖNÜ’ nün,  Doğu Cephesi Komutanı Kazım KARABEKİR Paşanın, Miralay Şükrü beyin, namı değer yenilmez Deli Halit paşanın, Milis Güçlere önderlik eden T.B.M.M. 1.dönem Millet Vekili Edip DİNÇ’ in, kahraman Mehmetçiklerimizini, cesur milis güçlerimizin,  şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Allahtan rahmet diliyorum.

Artvin’de ve İl dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin, Emperyalist güçlere karşı mücadele sonucunda elde ettiği, Esaretten Kurtuluş Günü, Yeşil ARTVİN’ imizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 100.yılını ve  kurtuluş Bayramımızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.