ARTVİN BELEDİYESİ ARTVİN TANITIMI İÇİN START VERDİ

Genel 17/06/2020 16:42

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Merkez Mahalle ve Merkez İlçe Köy Muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelerek Artvin’in turizmde söz sahibi olabilmesi için fikir alışverişinde bulundu.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, merkez ve merkez ilçe köy muhtarlarıyla, kahvaltıda bir araya gelerek, yeşiliyle ünlü, göğe komşu topraklar olan Artvin’in, köylerde ki tarihi ve doğa harikası yerlerin tanıtmak ve turist çekmek için Belediye tarafından yapılacak olan tanıtım çalışmasına yer alabilecek yerler hakkında bilgi aldı.

Muhtarların sorunlarını dinlemek ve Artvin’in turizmde hakettiği yere gelmesi için köylerdeki tarihi ve doğa harikası yerlerin kayıt altına alarak tanıtımlarını yapmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Demirhan Elçin sözlerine şöyle devam etti:

“Esas amacımız Artvin’i tanıtmak bunun için Artvin Merkezde ki ve Merkez İlçede ki köylerdeki kale, göl gibi turistin ilgisini çekecek değerler varsa belediye olarak bu değerleri araştırıp tespit ettikten sonra restorasyonunu yapıp, kamuyla paylaşarak derleyerek Artvin’i tanıtıcı kitap çıkarmaktır.

Artvin Merkezde bulunan ve birçoğumuzun gidip gezemediği, Artvin Kalesini turizme kazandırmak için zamanında Belediyenin girişimi olmuş ama bütçe ayrılmamış. Bu işin bütçesi de yaklaşık olarak 8 Milyon TL o bütçede Artvin Belediyesinde şuan yok.

Artvin’imizin bir başka değeri olan dönerinin ise Coğrafi işaretini alarak Artvin’in ve dönerimizin tanıtımına katkıda bulunacağız. Artvin’in yerel ırk koyunlarından olan Bijik koyunu ırkının kaybolmaması için de belediye olarak ırkı koruma altına alma çalışmaları yapacağız. Ayrıca İngiliz ırkı olan Suffolk koyun cinsini de damızlık olarak şehrimize getireceğiz. Coğrafyaya uyum sağlaması durumda çoğaltarak şehrimizde hayvancılığa kazandıracağız.

Siz değerli köy muhtarlarımızın da desteği ile şehrimizin saklı güzelliklerini gün yüzüne çıkararak Artvin’imizi turizmde hakettği yere çıkaracağız “ dedi.

Muhtarlar adına konuşma yapan Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin, Başkan Elçin’e, Artvin’in turizmine katkı sağlayacak bu projesinden dolayı teşekkür ederek, Artvin Muhtarlar Derneği olarak ellerinde ki bilgileri Artvin Belediyesi ile paylaşacaklarını söyledi.