BELEDİYE BAŞKANI DEMİRHAN ELÇİN CHP VE ADD’NİN DÜZENLEDİĞİ ATATÜRK ANITANA ÇELENK SUNMA TÖRENİNE KATILDI

Genel 19/05/2020 14:23

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının 101. yılı dolayısıyla düzenlediği Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programına katıldı.

Coronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen program, CHP İl Başkanlığı ve ADD Artvin Şubesi’nin Valilik Önünden bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptıktan sonra İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Başkan Elçin burada yaptığı konuşmada; Bundan tam 101 yıl önce güneş bir kıvılcımla Samsunda küçük bir ateş yaktı o ateş Amasya’da, Erzurum’da Sivas’ta büyüdü Sakarya’da güçlendi. Bugün, yarın ve sonsuza dek sönmeyecek olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ışığı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Başkan Elçin; “Bu vesileyle bu gece idrak edeceğimiz kadir gecenizi kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Corona tedbirleri kapsamında temsili olarak bu törende çok kısıtlı sayı ile bu töreni birlikte ifa ediyoruz.

Corona salgını bitince görkemli çelenk sunma törenlerimizede inşallah   yeniden kavuşmuş olacağız.

İşgalden zafere, zaferden cumhuriyete giden bu yolda ,ulusal önderimiz, başkomutan gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle minnetle ve şükranla  anıyor, her birinin ruhları önünde saygıyla eğiliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve partim Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu, Gazi  Mustafa  Kemal  Atatürk ’ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm halkımızın Atatürk’ü anma Gençlik Ve Spor Bayramını kutluyorum.

Türk milleti olarak sevincimiz, heyecanımız hiç azalmadı, aynı sevinç ve heyecanı milletimizle  birlikte yaşıyor olmaktan, büyük mutluluk ve gurur duymaktayım.

Deminde söylediğim gibi, bu yılki  kutlamalarımıza corona belası gölge düşürdü, milli  şuurumuza yakışır  bir şekilde heyecanını ve coşkusunu içimizde yaşıyor olsak bile, salgın illeti yüzünden, halkımızla el ele kol kola meydanlarda, sokaklarda, coşkuyla kutlayamadığımız, evlerimizde pencerelerimizden  balkonlarımızdan, alkışlarla, buruk bir şekilde kutluyor olmanında ayrı bir hüznünü yaşıyoruz.

Bundan tam 101 yıl önce güneş bir kıvılcımla Samsunda küçük bir ateş yaktı o ateş Amasya’da, Erzurum’da Sivas’ta büyüdü Sakarya’da güçlendi.Bugün, yarın ve sonsuza dek sönmeyecek olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ışığı oldu.

Bugünde, bağımsız  ve  özgür  bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız.                                                                                                                               Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir.  İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekasını ilelebet devam ettirerek, dahada  ükseltecek olan gençlerimize, her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere şu şekilde seslenerek;

“Yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.”

Talimatı ile gençlere seslenmiş, bu seslenişinde de gençliğe olan güven ve inancını pekiştirmiştir; “Bütün ümidim gençliktedir” sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir.

Sosyal barışın sağlandığı, insanların kardeşçe yaşadığı,  kavgalara, çekişmelere fırsatın verilmediği ortamı, gençlerimiz için sağlamak da, bizlerinde asli görevi olmalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, Ulusal Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün,  gençlerimize armağan ettiği Atatürk`ü anma, gençlik ve spor bayramınızı bir kez daha kutluyorum...

Selam olsun 101 yıl önce bize bu kutlu günü armağan edenlere,

Selam olsun her türlü güce sahipken yetkiyi halka verenlere,

Selam olsun hak, hukuk, adalet diyenlere,

Selam olsun egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyenlere,

Selam olsun gençliğe bu bayramı armağan edenlere,

Selam olsun Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkanlara,

Selam olsun, rahmetler olsun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına

Selam olsun, rahmetler olsun aziz şehitlerimize

Selam olsun, geçmiş olsun gazilerimize

Selam olsun umudumuz istikbalimiz gençlerimize

Coronasız daha mutlu daha sağlıklı günlerde hep birlikte olmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyor, katılım sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyiki varsınız, sağ olun, var olun, daim olun” Dedi.

Programa Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP İl Başkan Yardımcısı Yücel Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz, ADD Artvin Şubesi Başkanı Ayla Varan, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Altıparmak, partililer  ve vatandaşlar katıldı.