SOKAK HAYVANLARI İÇİN TOPLANTI DÜZENLENDİ

Genel 02/12/2019 17:17

Artvin’de Sokak hayvanları sorunun çözümü için Belediye Başkanı Demirhan Elçinin öncülüğünde şehir merkezine yakın köy muhtarları ve HAYDİKO temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Artvin Belediyesi Nikâh salonunda yapılan toplantıya, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in yanı sıra, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi veterinerlerinden Mesut Yaşar Avcı, HAYDİKO Kurucu Üyesi Nermin Albayrak ve il merkezine yakın köylerin muhtarları katıldı.

Toplantıda şehir merkezinde sayısı çoğalan köpeklerin insanlara zarar vermeden doğal ortamlarında yaşayabilmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Elçin, şehir merkezi ve merkeze yakın köylerdeki sahipli ve sahipsiz köpeklerin kayıt altına alınacağını söyledi.

Elçin, “Artvin Belediyesi tarafından da sokak köpeklerini kısırlaştıracağız.  Sahipli köpeklerinde sahiplerinin isteği doğrultusunda belediye olarak ücretsiz kısırlaştıracağız.” dedi.

Toplantıda şu konular görüşüldü:Köy muhtarları köylerindeki köpekleri tespit ederek kayıt altına alınması ve kısırlaştırılması gerekenler konusunda bir çalışma yürütecek.  Şehir merkezinde esnaflar tarafından bakılan köpeklere dokunulmayacak,  başıboş gezen köpekler ise Artvin Belediyesi tarafından yaptırılan ve doğal ortamlarını aratmayacak özelliğe sahip hayvan barınağına alınacak.