ARTVİN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Genel 30/08/2019 11:19

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü, Artvin’de törenlerle kutlandı.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Yılmaz Doruk makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Doruk, Garnizon Komutanı Şendoğan ve Belediye Başkanı Elçin’in askeri araç üzerinde törene katılan vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üst Teğmen Murat Şimşek okudu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Üsteğmen Murat Şimşek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferin 97’nci yılını ulusça kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhasının tek tek düşünülerek hazırlanıp yönetildiğini kaydeden Şimşek şunları söyledi:

Mustafa Kemal’in başkomutanlığı altında Türk Kuvvetleri düşmanın beklemediği yerden taarruza geçerek, 5-6 ayda geçilemez denilen Afyon mevzilerini 3 GÜND EGEÇEREK 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir kısmını imha etti. Bu taarruzla düşman son darbe vurulmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından 30 Ağustos konulu şiirler öğrenciler tarafından okundu. Halk Eğitim Merkezi Livane Mehteran Takımı tarafından marşlar okunmasından sonra tören; öğrenciler ve askeri tören kıtasının, resmi tören geçişiyle sona erdi.

Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk,  CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şendoğan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin,  şehit yakınları, gaziler,  kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.