AĞUSTOS AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

Genel 08/08/2019 15:24

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yönetiminde, Dere Mahallesinde bulunan Atatepe Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen “Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısında” 5 gündem içi 1’de gündem dışı olmak üzere 6 madde görüşüldü.

Toplantıda karara bağlanan konular şöyle:

1.      Erzurum yolu su hızarı mevkiinde otobüs terminali işletmekte olan Yılmazlar İnş. Nak. İth. İhr .Paz. ve Tic. A.Ş. talebi olan; terminal giriş-çıkış ücretlerinin 2019-2020 yılları arasında karar tarihinden geçerli olmak üzere; Şehirler arası büyük otobüsler 75,00 TL, Şehirler arası büyük otobüsler (Samsun-Bingöl) 50,00 TL, Çevre İllere Büyük Otobüs 35,00 TL, Çevre İllere Küçük Otobüs 25,00 TL, Çevre İllere Küçük Otobüs (Artvin Merkezli)25,00 TL, Çevre İllere Transit Geçiş Küçük Otobüs 15,00 TL, İlçelere Minibüsler 15,00, Küçük Araçlar 5,00 TL olarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

2.      Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılarak Başkanlığımıza sunulan; Artvin Merkez Çamlık Mahallesi 452 ada 2 parsel sayılı taşınmaza ait plan değişikliğinin imar komisyonu raporu doğrultusunda uygunluğuna oy birliği ile karar verildi.

3.      Mülkiyeti Artvin Belediyesine ait; Artvin Merkez Çarşı Mahallesi, İnönü Caddesi, Aksakaloğlu İşhanı 2. Kat 27,45 m²’lik işyerinin, Artvin Merkez Çarşı Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı, Atapark içerisinde bulunan 38 m²’lik işyeri (kapalı alan) ve 78 m²’lik açık alanın, Artvin Merkez, Çayağzı Mahallesi, Fevzi ÇAKMAK Caddesi Jandarma karşısında bulunan 28 m²’lik iş yerinin, Artvin Merkez, Çamlık Mahallesi Çamlık Caddesi No:1 adresinde bulunan 4,5m²’lik işyerinin, Artvin Merkez, Orta Mahalle Sakıp Sabancı Sk. KYK Yurdu karşısı No:17 adresinde bulunan 7,00 m²’lik işyerinin kira sözleşmeleri biteceğinden yeni kira sürelerinin; kiracıların şartname hükümlerini yerine getirmeleri ve kira ücretlerini düzenli yatırmaları göz önünde bulundurmak kaydıyla 3+3+3 olarak belirlenmesine, kira bedelinin belirlenmesi için bedel tespit komisyonuna, iş ve işlemlerin yürütülmesi için Encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

4.      Kaçak su kayıplarının önlenmesi ve personel yetersizliği nedeniyle su abonelerinin Kullanmakta olduğu eski mekanik su sayaçlarının değiştirilerek ön ödemeli akıllı sayaca çevrilmesine, ön ödemeli akıllı sayacın mülk sahiplerine şu anki maliyet bedeli olan (sayaç bağlama, kolye,valf,rekor vb.dahil) KDV dahil 400,00 TL bedelle 2 taksitte satılmasına, 1 nci taksitinin peşin alınmasına, 2 nci taksiti için bankaya verilmek üzere senet alınmasına, maliyet ücreti arttıkça aynı oranda sayaç fiyatının arttırılmasına, Belediyemize şimdiye kadar aboneliği bulunmayıp yeni abone olacaklar için ön ödemeli akıllı sayaç satış bedelinin KDV dahil 600,00 TL, Bozulan ve yeni takılan sayaçlar için sayaç bağlama ve kolye,valf, rekor vb. malzeme bağlama bedeli olarak KDV dahil 40,00 TL ücret alınmasına oy birliği ile karar verildi.

5.      Artvin Belediye Başkanlığı yetki alanındaki yerlerde Parkmetre uygulamasının daha önceki yıllarda ihale ile kiraya verildiği ve işletmecinin ihale süresi sona erdiğinden Bu hizmetin Belediyemizce yerine getirilmesine, Artvin Belediye Başkanlığı yetki alanındaki yerlerde Parkmetre ve otopark işletmeciliği yapmak için Kurum içi İktisadi İşletme kurulmasına ve Muhasebe hizmeti satın alınmasına oy birliği ile karar verildi.

6.      Gündem maddesinde bulunmayan ancak gündeme alınıp 6.gündem maddesi olarak görüşülmesine oy birliği ile karar verilen ve Bel-Yap İnşaat Gıda Pazarlama Sanayi Ltd.Şti’nin 31/07/2019 gün ve 80 sayılı % 25 hisse ortağı olduğumuz ARTEL A.Ş. yönetim kuruluna üye atanması, şirket ortaklığından ayrılmamız ve tasfiye işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili yazısı Belediye Meclisinin 08/04/2019 gün ve 41 sayılı kararı ile Artel A.Ş. şirketi yönetim kurulu üyeliğinden alınan Aydemir AKKÖY ve Muammer ÖZ’ün yerine Yönetim Kurulu üyeliklerine; Belediyemiz Yazı İşleri Müdürü Cihangül YILDIRIM ve Fen İşleri Müdürü Osman AYIK’ın atanmaları, aynı zamanda % 25 hisse ortağı olduğumuz ARTEL A.Ş. ortaklığından ayrılmamız ve tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için tasfiye memuru olarak Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdür Vekili Esin KURUL’un yetkili kılınmasına oy birliği ile karar verildi

Gündemde görüşülecek başka konu bulunmadığından tutulan tutanak üyelere okundu, oy birliği ile onaylanarak Ağustos ayı olağan oturumuna son verildi.