Tel : 4447008  WhatsApp : 05412123711  E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

43.SÜ DÜZENLENEN KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ'NE BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİLGEHAN ERDEM KATILDI.

Genel 08/07/2024 14:24

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Yıldızlar boyunda “küçük orta, büyük orta, küçük başaltı, başaltı ve baş kategorilerinde toplam 32 boğa arenaya çıkarak kıyasıya mücadele etti.

Artvin Belediyesi ve Artvin Boğa Güreşlerini Yaşatma Yaylalarını Koruma Derneği tarafından yörede 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip boğa güreşleri geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen güreşler bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştiriliyor.
Güreşlerde, "küçük orta" kategorisinde Akif Pehlivan’a ait Tiko, “büyük orta” kategorisinde Metin - Mehmet Zeytin’e ait Bozo, “küçük başaltı” kategorisinde Ekrem - Oğuzhan Demirel’in Fiko, başaltı kategorisinde Murat Yavuz’un Köroğlu, baş kategorisinde de Yılmaz Köse’nin Kaptan isimli boğası birinci oldu.
Yıldızlar Boyunda 200 bin lira ödül dağıtılırken, baş kategorisinde şampiyon olan boğanın sahibi 50 bin lira ile ödüllendirildi.
Şampiyon boğa sahiplerinin arenada boğalarının etrafında taraftarlarıyla birlikte horon oynaması renkli görüntüler oluşturdu.
Güreşlerin tamamlanmasının ardından boğa sahiplerine il protokolü tarafından boğa figürlü kupaları taktim edildi.
Güreşlere; Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Vali Vekili Berker Çırak, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Doğuş Holding CEO’su Akın Tavuz, Doğuş Enerji CEO’su, Adem Durak, Doğuş Enerji İşletme Direktörü Mustafa Kemal Kahraman, Doğuş Holding İK Direktörü Buse Özen, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Kafkasör Boğa güreşleri, 5 Temmuz Cuma günü Deste ve Ayak Boyları ile devam edecek.