Tel : 4447008  WhatsApp : 05412123711  E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

43’ÜNCÜ KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Genel 08/07/2024 14:17

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Belediye Hizmet Binası önünden Valilik önüne kadar süren, boğa eşliğindeki kortej yürüyüşü ile coşkuyla başladı.

Festivalimizin ilk gününde boğa güreşlerinde mücadele edecek boğaları temsilen 1 boğa, kortej yürüyüşünde vatandaşlara eşlik etti. Vatandaşlarımızın boğayı severek öz çekim yapması renkli görüntüler oluşturdu. Milli İrade Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Belediye Başkanımız Bilgehan Erdem’in çelenk sunmasının ardından, Piyano Eğitmeni Tamara Çelik’in öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile festivalimizin ilk günü sona erdi.
Başkan Erdem, festivalin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"200 yıla dayandığı söylenen bir kültürün temsilcisi olarak 43. resmi Kafkasör Şenlikleri'ni gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Her ne yaparsanız yapın, insanın önemli unsur olmadığı hiçbir kültürel unsur kıymetli değildir. Onu kıymetli kılan, insanların ona önem vermesidir; onu gelecekte nesillere doğru bir şekilde aktarabilmesidir ve onu sevgiyle yapmasıdır."
Başkan Erdem, festivalin sadece boğa güreşleriyle değil, Artvin’in misafirperverliğini, dostluğunu, dayanışmasını ve kültürünü yansıttığını vurguladı.