MAYIS AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel 04/05/2023 15:33

Artvin Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, Çarşı Mahallesinde gerçekleştirildi.

Şeffaf Belediyecilik kapsamında halka açık bir şekilde Belediye Bahçesinde gerçekleştirilen Meclis Toplantısı Başkan Elçin’in, alınan kararların Artvin’e hayırlı olması dileklerinde bulunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Meclis Toplantısında görüşülen gündem maddeleri şunlardır:

1-Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Boğa Güreşleri Yönetmeliği’nin görüşülmesi,

2-İmar komisyonuna havale edilen Artvin Merkez orta mahalle 603 ada 7 parsel sayılı taşınmazın bulunduğu imar adasında 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin komisyon raporu doğrultusunda görüşülmesi,

3-03.11.2022 gün ve 71 sayılı Belediye Meclis Kararı ile belirlenen “İnşaatlardan çıkan hafriyat döküm ücreti” maddesindeki tarifelerin yeniden belirlenerek güncellenmesi hususunun görüşülmesi,

4-Zabıta Müdür Vekili olarak görev yapmakta olan Ahmet Yaşar KINALİ’nin Belediyemizde münhal bulunan Zabıta Müdürü kadrosuna atanması hususunun Meclisin bilgisine sunulması,

5-Belediye Encümeninin 25/04/2023 tarih ve 50 sayılı kararı ile görüşülerek Belediye Meclisinde görüşülmek üzere havale edilen 2022 Mali yılı Bütçe Kesin hesabının görüşülmesi.

Meclis toplantısının ardından Başkan Elçin yurttaşların sorularını yanıtladı.

Hemşehrilerimizden yolların ne zaman yapılacağı ile ilgili gelen soru üzerine Başkan Elçin, kilit parke tesisinde deneme üretimine 1-2 gün içerisinde başlayacaklarını ardından üretime başlayıp kilit parke yapılacak yerlere kilit parke havaların normal gitmesi durumunda da beton gereken yerlere de beton döküleceğini ifade etti.