BAŞKAN ELÇİN ARTVİN GÖNÜL BAĞI PLATFORMU TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Genel 13/03/2023 17:42

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Valilik bünyesinde depremzede vatandaşlarımıza destek için oluşturulan Artvin Gönül Bağı Platformu’nun Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Tanıtım Programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Artvin'den deprem bölgesine giden yardımlar ve orada yapılan çalışmalarının anlatılmasıyla devam etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kahraman Derece tarafından Artvin Gönül Bağı Platformunun amacı anlatıldı. Platformun amacı ilimizde yaşayan depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması, Deprem bölgesindeki yaşamın normalleşme sürecine katkı sunmak, Depremzede vatandaşlarımızın psiko-sosyal destek sağlanması adına gerekli çalışmaları yapmak ve yapılan yardımların planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesini amaçlamaktadır. Nakdi yardımlarda 1 tabak 300 TL olup Mart- Ağustos süreci olmak üzere ilk etap 6 ay süreli olacaktır.

Sofraya bir tabakta koyan Başkan Elçin yaptığı konuşmada; ‘Her şeyden önce bu felaketten dolayı vefat edenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar, Bütün Türk halkına da başsağlığı diliyorum. Artvin’in 7 tane sosyal demokrat Belediye Başkanları olarak hem kurumsal hem bireysel olarak yakacağından gıdasına varana kadar 57 tır malzeme gönderdik. Bende Valiliğimiz başlatmış olduğu bu kampanyada bir tabak koyuyorum. Bireysel olarak söylüyorum. 4 torunum var 4 torunum daha olsun 6 ay boyunca da katkıda bulunacağım. Sosyal Demokrat Belediye Başkanları olarak da kurumsal ve bireysel olarak neler yapabileceğimizi istişare ettikten sonra ayrıca söyleyeceğiz.’ Dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen “Sofraya Bir Tabak da Sen Koy” toplantısına Vali Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Komanda Binbaşı Mehmet Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan,  Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi,  Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, CHP İl Başkanı Sn. Orhan Atan, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, Demokrat Parti İl Başkanı Sevinç Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şeref Öngüner, Artvin Barosu Başkanı Ayla Varan,  kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.