BAŞKAN ELÇİN, ARTVİNLİLER HİZMET VAKFINA BOĞA HEYKELİ HEDİYE ETTİ

Genel 09/10/2022 18:44

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İstanbul Artvinliler Vakfı için Belediyemiz tarafından yaptırılan 41. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Büyük Orta Kategorisi şampiyonu Cilcimli Kahraman’ın heykelini teslim etti.

15 Mayısta İstanbul Kavacık’ta görkemli bir şekilde hizmete açılan İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı binası için Belediyemiz tarafından yaptırılan 2022 Kafkasör Boğa Güreşlerinin şampiyonu Cilcimli Kahraman’ın heykelinin teslimi için bir etkinlik düzenlendi.

2022 Büyük Orta Şampiyonu Cilcimli Kahraman’ın birebir ölçüler yapılan heykelini teslim eden Başkan Elçin bu eserin tam 46 günde yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

‘15 Mayıs 2022’de görkemli bir şekilde açılan İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı’nın yeni hizmet binasına, Artvin Belediyesi olarak bizimde bir katkımız olmasını istedik. Bu nedenle şehrimizin 200 Yıllık geleneği olan Boğa Güreşlerini Temsilen, 41. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivalimiz’de büyük orta kategorisi final güreşinde adeta boynuz kulağı geçti misali babasını yenerek şampiyon olan Cilcimli Kahraman isimli boğanın, gerçek boyutlarıyla, Artvinli hemşehrimiz heykeltıraş Süleyaman Can’a, birebir heykelini yaptırdık. Bu heykeli de Artvinliler Hizmet Vakfına hediye ettik.

Tam 46 günde yoğun mesai harcanarak fiberglas malzemeden yapılan bu boğa heykelinin  boyu 230 cm, yüksekliği 140 cm ve heykelin ağırılığı 200 kg.dir Buradan hemşehrimiz, heykeltıraş Süleyman Can’a  da bu güzel eseri ortaya çıkardığı için sizlerin huzurunda teşekkür ediyor çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.’ Diye konuştu

Boğa heykelinin tesliminden sonra program; Artvinli hemşehrimiz Muzaffer Sağır'ın ahşap oyuncak sergisinin gezilmesi ve Aydoğan Topal ve  Birol Topaloğlu'nun müzik dinletisi ile devam etti.