ARTVİN BELEDİYESİ GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNİ EĞİTİYOR

Genel 10/08/2022 16:01

Artvin Belediyesi, yurttaşlara sunduğu hizmetlerin yanında, öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerimizin de mesleki becerilerini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye bünyesinde staj yapan öğrencilere eğitim veriliyor.

ARTVİN BELEDİYESİ GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNİ EĞİTİYOR

Artvin Çoruh Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik  bölümünde öğrenim gören öğrenciler, İtfaiyemiz bünyesinde gerçekleştirdikleri 30 günlük staj sürecinde, hem teorik hem pratik eğitim görüyorlar.

Kişisel koruyucu donanımlar ve yangın söndürmede kullanacakları araçlar, yangılara nasıl müdahale edilmesi hakkında bilgi alan stajyerler; Erzurum yolu üzerinde bulunan boş arazide lastiklerle yakılan yangına, müdahale ile öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı eğitim ile pekiştirdiler.