KAMUOYUNA DUYURULUR

DUYURU 21/10/2019 19:45

Artvin Belediyesi olarak hayvan haklarının her daim savunucusu olduk.

Artvin Belediyesi olarak hayvan haklarının her daim savunucusu olduk ve hayvanlarımızın konforunun artırılması için Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin üst tarafında doğal ortamlarının aynısı olacak şekilde yapımına başladığımız barınak çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır.Yapımı süren barınakta kalacak köpeklerin bakımı belediyemiz tarafından karşılanarak, barınağa gelen hayvan severler içinde kafeterya mevcuttur. Barınakta kalan köpeklerin güvenliği için 7/24 kayıt yapan kamera sistemi kurulmaktadır. Aynı zamanda belediyemiz veterinerlik birimi, hayvanların kısırlaştırması ve bakım işlemlerini yaparak aldıkları bölgeye bırakmaktadırlar. 19 Ekim Cumartesi günü sosyal medyaya düşen Artvin Belediyesi hayvanları ölüme terk etti olayının aslı şu şekildedir: Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) üyeleri tarafından Artvin Merkeze 75 km uzaklıkta bulunan Bülbülen Yaylasından toplanan köpekler,19 Ekim Cumartesi günü, Belediyemize bilgi verilmeden, Artvin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirmek istemiştir. Köpeklerin bir yerden başka bir yere naklinin yasak olmasından ve Hayvan Rehabiltasyon merkezimizde yeterli yer bulunmamasında belediyemiz köpekleri kabul etmemiştir. Dernek üyelerine köpekleri aldıkları yere bırakmaları konusunda belediyemiz tarafında uyarıda bulunulmuştur. Tüm kamuoyunun ve hayvan severlerin bilgisine sunarız.